Home » AER Aktuellt » Reaktioner på Tyskland-rapporten

Reaktioner på Tyskland-rapporten

Arbetsmarknadsekonomiska rådet publicerade under föregående vecka rapporten The German Labor Market Miracle: An Assessment och i samband med det även ett inlägg på DN Debatt med temat vad Sverige har att lära av Tyskland. Dessa två inlägg har gett upphov till fortsatta reaktioner i lönebildningsdebatten. Läs artiklar och inlägg i bland annat SydsvenskanLänstidningen Östersund och Aftonbladet samt LO:s replik på DN Debatt.

Rådets ordförande Lars Calmfors intervjuades också under gårdagen av DN. Intervjun behandlade det arbetsmarknads- och finanspolitiska målkonflikter som finns i invandringspolitiken.

Se även Lars Stjernkvists kommentarer i gårdagens DI.

”Vi har en stark ekonomisk utveckling men samtidigt en väldigt hög strukturell arbetslöshet. Debatten kring enklare jobb är sorglig, för det är en typisk fråga där Socialdemokraterna borde kunna hitta en lösning tillsammans med de borgerliga.”

Och han säger sig ha liten förståelse för varför de förslag som ekonomiprofessorn Lars Calmfors och Svenskt Näringsliv fört fram skulle vara en omöjlighet för S att kompromissa om.